Omdat praten over verlies geen taboe mag zijn

Ongeveer een maand geleden werd ik uitgenodigd door Rouwkost vzw om jongeren in dezelfde situatie een hart onder de riem te steken. Ik deelde mijn ervaringen, sprak vol trots over mijn mama en hoorde hoe ook anderen hetzelfde hebben meegemaakt.

Praten over verlies is tot op de dag van vandaag nog steeds een taboe. Terwijl de wereld van anderen blijft doordraaien, staat die van wie net iemand verloren is nog altijd stil. Rouwkost hoopt al wie dit meemaakt te tonen dat ze niet alleen zijn, dat wat ze voelen meer dan normaal is.

In deze getuigenis spreken 6 jonge vrouwen over hun persoonlijke verlies. Deel deze video’s niet alleen met wie verlies van dichtbij heeft moeten meemaken. Deel het met iedereen en doorbreek het taboe.

Hieronder de links naar de 2 video’s:

https://www.rouwkost.be/wanneer-iemand-dichtbij-plots-veraf-is/

https://www.rouwkost.be/tijd-heelt-niet-alle-wonden/

2 gedachtes over “Omdat praten over verlies geen taboe mag zijn

  1. Blij weer wat van je te horen. Proficiat dat je bent ingegaan op de vraag van” Rouwkost” Je hebt dat zeer goed gedaan en wat me blij maakt is dat je zo’n mooie mens bent die ook aan anderen denkt. Je bent hier ook veel sterker uitgekomen. .Ik heb de video’s opgeslagen en zal ze toesturen aan diegene die ze echt ook nodig hebben of aan mensen die niet weten hoe te reageren als het noodlot toeslaat in hun omgeving .Het gaat je goed.
    Vriendelijke groet
    Marylou

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s